Massaal stapten we over van Whatsapp naar Telegram. We wilden namelijk niet dat onze privacygegevens in handen kwamen van Facebook. Ondertussen was het aantal Nederlanders op Facebook voorafgaand aan de overname van Whatsapp, gestegen van een kleine 8 naar een kleine 9 miljoen en waren we even vergeten dat zo goed als iedere Nederlander al zijn gegevens in handen van Facebook had gelegd.

Na hype Telegram Whatsappen we vrolijk verder

Maar toch, Telegram is veiliger. Zeggen ze zelf en zeggen de kenners die meteen vooraan stonden. Telegram geeft aan niets te hoeven weten van je, gesprekken worden versleuteld en dus voelt het aan als privacybestendig. Eerlijk is eerlijk, Facebook heeft een broertje dood als het gaat om privacy. En als het dan ook nog eens Whatsapp overneemt, dan wordt privacy wel degelijk een gevoelskwestie.

Continu bleven onze smartphones maar pushberichten sturen van Telegram. Steeds was het weer om aan te geven dat mensen Telegram gebruikten. En… af en toe kwam er ook een berichtje binnen. Met woorden als “test”, “even uitproberen” en “jij ook hier” hebben we de meest inhoudelijke gesprekken inmiddels op Telegram weer achter de rug en Whatsappen we nog altijd massaal en vrolijk verder.

Whatsapp verbreekt berichtenrecord en noteert groei

Met dinsdag 1 april – geen grapje – als hoogtepunt. Toen verstuurden we met zijn allen wereldwijd 64 miljard berichten via Whatsapp. Een record. Om precies te zijn werden er 20 miljard berichten verstuurd en er 44 miljard ontvangen. Dat verschil ontstaat door bijvoorbeeld een groepsgesprek. In januari lag het aantal verstuurde en ontvangen berichten op 50 miljard gemiddeld per dag.

Het maandelijkse gebruikers van Whatsapp nam overigens ook toe. Zo steeg het aantal gebruikers naar 465 miljoen gebruikers wereldwijd. Zo’n 65 miljoen meer dan afgelopen december 2013. Trendwatchers verklaren de groei door de enorme (anti)reclame rondom Whatsapp na de lancering van Telegram.

Photo Credit: Alvy via Compfight cc