Facebook heeft onlangs over praktisch de hele wereld het Facebook-bellen geïntroduceerd. Zo heet het niet, maar omdat het geen echte naam heeft meegekregen binnen de (Messenger-)app noemen wij het maar even zo. Een beetje geruisloos is dat nieuws hier binnen gekomen. We wisten natuurlijk wel dat het er aan zat te komen, dát was ook geen nieuws van gisteren. Maar toch.

Zoals Google met veel bombarie o.a. Google+ en de Google Hangouts aankondigde, zo stilletjes bracht Facebook de wereldwijde implementatie van het Facebook-bellen. Een ook Facebook-bellen is eigenlijk weer helemaal niks nieuws. We hadden immers Skype al en zoiets als Viber. En met Hangouts “bellen” we ondertussen “met zijn tienen te gelijk.” Waar was die slogan ook alweer van?

Skype - The Content GuysGroepsgesprekken met beeld

Hoe dan ook: een test met ruim 20 mensen in de Hangouts verliep nagenoeg zonder horten of stoten. Feilloos eigenlijk wel, wat het toch wel weer heel bijzonder maakt. Je kan niet alleen je vrienden op de hele wereld horen, je kon ze ook nog eens zien en dat allemaal tegelijk. Gratis. Net iets meer als Skype dus, die voor de groepsgesprekken in beeld kosten middels een betaalde account.

Met Facebook-bellen kan je alleen maar bellen! Verwend?

Met Facebook-bellen kan je dus alleen maar bellen naar een ander. Eén op één. Zonder beeld. Dat kan zowel via de app op de tablet als op de smartphone. En eigenlijk geldt het als extra dienst bovenop de vele functionaliteiten die Facebook je eigenlijk al gratis biedt. Wil je via Facebook met beeld willen bellen dan kan dat wel via je chatbox op je laptop of desktop. Ongetwijfeld gaat Facebook hier nog iets mee verzinnen om vernieuwend te lijken in de toekomst.

Ongetwijfeld zal alles door Facebook worden gemeten, wellicht zelfs worden aangehoord, wat weer zal leiden tot ideale op maat gemaakte marketingcampagnes. Dat laatste is een vermoeden. Je wordt immers nergens verteld wat Facebook met de gesprekken doet. Maar goed, het is wel allemaal gratis en daar houden we van. Bovendien zullen concurrenten als Viber of Hangouts niets anders doen.

Facebook-bellen werkt perfect

Uiteraard hebben we het getest en we moeten zeggen: Wow! Oké, het is dan slechts alleen bellen, maar de door ons geteste lijnen waren nagenoeg perfect: geen ruis, geen echo, niemand die wegvalt en de mensen aan de andere kant van de lijn waren minstens zo tevreden. Als telefoonverbinding is Facebook-bellen dus prima te doen.

Wat is jouw favoriete communicatiemiddel?

Inmiddels hebben we o.a. Facebook-messenger/bellen, Whatsapp, Google Hangouts, Skype, Viber en kunnen we hiermee met of zonder beeld in contact te staan met de rest van onze wereld. We vergeten bijna nog het ouderwetse bellen en sms-en.

Met welke app communiceer jij vandaag de dag het liefst?

The Content Guys Banner