Ze zaten er al aan te komen: de mentions op LinkedIn die verwijzen naar personen en bedrijven. En daarmee wordt weer een klein beetje achterstand op social media platforms als Facebook en Twitter weggewerkt.

Een maand geleden werd het al door veel trendwatchers geroepen dat LinkedIn hiermee zou komen, maar de Nederlanders moesten toch nog een klein maandje wachten voordat je de mentions werkelijk kon benutten. Slimmeriken en goeroes hadden echter de instellingen aangepast om er zo alvast van te profiteren.

Mensen en bedrijven nu te benoemen op LinkedIn

Instellingen aangepast of niet, de Nederlanders kunnen sinds kort mentions gebruiken. LinkedIn geeft dat overigens zelf aan. Door middel van een naam of @-teken zoekt LinkedIn de persoon of het bedrijf dat je wilt benoemen. Een mooie kans dus om nu via LinkedIn jouw klanten aan te spreken of te bedanken. Ook kan je een discussie die je voert op je eigen bedrijvenpagina onder de aandacht brengen door je eigen bedrijf in een mention te vermelden. Ach… bij Facebook kon je dit allemaal al, dus eigenlijk is het ook weer niet echt iets heel nieuws.

Ontwikkeling LinkedIn meenemen als kans in je content marketing strategie

Maar toch! De mentions op LinkedIn bieden natuurlijk heel veel meer interactie op dit platform. En door die interacties ontstaan ook weer heel veel nieuwe kansen. Enkele daarvan benoemden we zojuist hierboven. Natuurlijk biedt deze ontwikkeling van LinkedIn ook weer kansen voor in jouw content marketing strategie. Slim gebruiken dus, want je kan heel doelgericht met klanten en partners in gesprek gaan of jezelf betrekken bij relevante onderwerpen en interessante personen.

LinkedIn groeit op alle fronten

Ondanks dat vele experts zeggen dat LinkedIn (commercieel gezien) enorm achterloopt op concurrerende platforms, wist LinkedIn te melden dat dit voornamelijk zakelijke platform wist te groeien in gebruikers, omzet en winst. De schatting is bijgesteld van 1,43 naar 1,46 miljard omzet over het jaar 2013. Ter vergelijking: dat is de omzet van Facebook in het eerste kwartaal van 2013.

Jouw kansen vergroten op LinkedIn?

Heb jij hulp nodig om de kansen van jouw organisatie op LinkedIn in kaart te brengen? Wil jij de kansen voor jouw organisatie op LinkedIn beter benutten? De specialisten van The Content Guys helpen je graag op weg.

Mail of bel (055-5268875) ons voor een vrijblijvend offerte.

The Content Guys Banner