Voor het regionale opleidingscentrum Aventus in Apeldoorn hebben we onlangs een functioneel WordPress-blog ontwikkeld. Dit ten behoeve van 3 studenten die een wel heel bijzondere expeditie gaan doen naar de Zuidpool.

Studenten Zuidpool Expeditie WordPressStudenten inspireren om te werken aan clean tech oplossingen

De drie studenten – waarvan twee van Aventus – zijn in het kader van hun opleiding operationele techniek bij Aventus uitverkoren om onder leiding van Zuidpool-expert Robert Swan met eigen ogen waar te nemen wat klimaatverandering doet met het meest zuidelijke stukje aarde. Daarmee probeert Swan een zekere bewustwording te creëren bij de studenten om ze daarmee te inspireren hun opleiding zo in te richten dat ze op zoek gaan naar clean tech oplossingen voor het klimaatprobleem.

Via beperkt internet de reis meebeleven

Omdat de mannen beschikken over beperkt internet op de Zuidpool en de school dat beetje internet wil benutten om medestudenten, docenten, ouders en betrokkenen op de hoogte te houden van dit avontuur, is besloten om een simpel, maar functioneel WordPress-blog op te zetten. Door middel van eenvoudige logins kunnen de drie studenten hun blogs schrijven, om dit vervolgens inclusief foto’s te delen.

Voor wie de studenten tijdens dit Zuidpool-avontuur wil volgen, kan vanaf nu kijken op: www.acze.nl.