infographic-linkedin-The Content GuysDe Nederlandse tak van LinkedIn heeft vandaag bekend gemaakt dat het professionele netwerk inmiddels 4 miljoen leden telt. Daarmee groeit het zakelijke platform gestaag door. Bekijk alle cijfers en statistieken op de Infographic die LinkedIn vandaag publiceerde omtrent de groei (klik op het plaatje om deze te vergroten). Volgens de cijfers die Marketingfacts jaarlijks publiceert, staat het platform daarmee op een nette derde plaats. Het moet het populaire Facebook (ca. 8 miljoen) en YouTube (ca. 7 miljoen) in Nederland voor zich dulden.

LinkedIn serieuze optie voor content marketing

De goede cijfers die LinkedIn vandaag presenteert, bevestigt ook de kansen die het platform biedt in de online marketing strategie van de onderneming. Steeds meer bedrijven benutten LinkedIn door middel van het inrichten van een eigen bedrijvenpagina. Bedrijven die het goed snappen zijn daarmee niet alleen aanwezig, maar delen naast hun producten of diensten vaak met grote regelmaat veel relevante branche gerelateerde informatie. Content marketing op LinkedIn als onderdeel van je online marketing strategie: het is dus allemaal mogelijk.

Meerwaarde van LinkedIn

Hoewel LinkedIn altijd achterliep op de snelle (financiële) ontwikkelingen van Facebook, maakt het platform beetje bij beetje een inhaalslag. Onlangs konden we op hier op ons blog melden dat er nu ook mentions mogelijk zijn naar personen of bedrijvenpagina’s. Daardoor beperkt een status update zich niet langer tot het eigen netwerk. Door mensen of bedrijven te noenen word je nu ook zichtbaar in die netwerken. Er komt dus meer zichtbaarheid en interactie op LinkedIn. Zo wordt dit medium nóg belangrijker om met de juiste mensen op het juiste moment de meest relevante informatie te delen. En dat allemaal goed doen, vergt weer een goed plan.

Jouw onderneming op LinkedIn

De cijfers van LinkedIn zijn gunstig, het netwerk is sterk en betrouwbaar, de online discussie wordt steeds concreter en het biedt ruimte om veel expertise te delen. Een aantal kansen op LinkedIn in een notendop. Vooral veel kansen op interactie met je professionele doelgroep. Wil jij zien welke kansen er voor jouw onderneming zijn? De online marketing specialisten van The Content Guys zoeken het graag met/voor je uit. Vraag vrijblijvend voor meer informatie.

Bel naar 055-5268875 of mail The Content Guys.

The Content Guys Banner