Inhoud noemen we content. Content is dus inhoud. Content is ALLES wat je aan inhoud op het internet plaatst. Van tekst tot filmpje, van foto tot een Facebookbericht. Dit bericht is content. Net als het plaatje rechts. En net als de link van dit artikel die wordt verspreid via Twitter. Om jouw merk of product op de juiste manier online te profileren vergt het plaatsen van goede content een plan van aanpak. Dat heet marketing. Dit bericht op dit blog dat vandaag is gepubliceerd en inmiddels is gedeeld op Facebook is een onderdeel van marketing.

Eigenlijk is content marketing dus het bedenken van goede content, die je online via de juiste kanalen, in de juiste woorden met de juiste doelgroep wilt delen. Content marketing dus.

Content marketing: het probleem in de praktijk

Content marketing is een behoefte die veel bedrijven hebben, maar niet als dusdanig weten uit te drukken. Het woord “content marketing” wordt door veel bedrijven gezien als jargon, terwijl de vrije vertaling van dit woord dichterbij de behoefte ligt dan men zelf denkt.

Vaak horen wij bedrijven zeggen dat ze meer moeten doen met het internet. Dat ze meer moeten gaan doen met social media. Tegelijkertijd erkennen ze meteen het probleem dat ze niet weten hoe.

Een website, een blog, social media, een video; het zijn allemaal kansrijke tools om je merk en product online onder de aandacht te krijgen van jouw doelgroep. Maar wie gaat dat allemaal regelen? En zijn de medewerkers binnen jouw organisatie klaar voor een nieuw digitaal tijdperk? En nog belangrijker: wat ga je zeggen? Welke inhoud (content) deel je met welke doelgroep?

Content marketing op de juiste manier uitvoeren

The Content Guys helpt bedrijven met het oplossen van bovengenoemde problemen. Wij analyseren de problemen en zorgen voor een passende oplossing die past bij het merk en het bedrijf. Daarbij verliezen we ook de offline kansen niet uit het oog. Samen bedenken we een online strategie waarbij contentmarketing een belangrijke rol speelt. Dit is de tijd van relevante informatie.

En daar waar de uitvoer en het beheer intern stagneert, bieden wij ondersteuning in het maken en beheren van goede content. Wij helpen graag.

Meer weten, neem CONTACT met ons op.

The Content Guys Banner