Stel je voor: documenten die je nu opslaat in je Google Drive, foto’s die je deelt via Facebook, video’s die je upload via YouTube en je mening die je deelt via Twitter allemaal in 1 app.

Als we het nieuwe social media netwerk myApollo mogen geloven, gaat dat deze maand echt gebeuren. myApollo brengt namelijk zoals ze zelf zeggen sociale media en data-opslag samen in een app.

Hoe werkt myApollo

We focussen ons eerst even op de data-opslag. Door middel van een soort cloud, creëer je je eigen virtuele netwerk. In dat netwerk sla je alles op wat jij wilt. Denk aan videofiles, foto’s, presentaties, documenten, muziek enz.

myApollo biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om de opgeslagen data te delen met anderen. Tot zover lijkt het allemaal nog niet veel anders dan de functie van Google Drive. Alleen bij Google Drive houdt het op hier op. Dat is waar myApollo net een stapje verder gaat.

Social media en data-opslag in een

Naast een opslagplaats voor data is myApollo ook een social media kanaal als elk ander. Net als bij Facebook of Twitter dien je een profiel aan te maken. Met dat profiel kan je zgn. posts of tweets delen met je vrienden. Het leuke hierbij is dat een foto die wellicht niet meer op je telefoon, maar wel in je “myApollo-cloud” staat, kan worden toegevoegd aan jouw berichtje.

myapollo - the content guysVerschil met Facebook, Twitter enz.

Nou net dat maakt myApollo anders. Waar Facebook vooral gaat om het delen van foto’s en meningen en waar Google Drive stopt bij het uploaden van data, trekt myApollo deze diensten samen tot een geheel.

Of je nu op myApollo zit via je tablet, smartphone of desktop computer, met behulp van een inlognaam en wachtwoord kan je altijd bij je documenten. Ondertussen begeef je je in een online discussie met vrienden. Waar je ook bent op de wereld.

Wordt myApollo werkelijke het nieuwe social media netwerk?

Of myApollo werkelijk een meerwaarde gaat hebben, is nog maar de vraag. Zelf zegt het bedrijf een nog betere dienst te kunnen leveren dan de bestaande aanbieders. myApollo staat in elk geval in de startblokken voor een grootse lancering.

6 september is de grote dag. Alleen voor de mensen met Android dan. PC- & iPhone-gebruikers mogen nog even wachten. En dat is dan meteen weer jammer. Want social media en wachten is nu eenmaal geen gouden combinatie.

The Content Guys Banner