Volop in het nieuws: de overname van Ziggo door UPC. Tenminste, als het aan het moederbedrijf van UPC – Liberty Global – ligt. Ziggo zelf gaat akkoord met het bod waar zo’n 10 miljard euro mee is gemoeid, € 34,53 per aandeel om precies te zijn.

Ziggo was al voor 30% in handen van UPC. Alleen de aandeelhouders zouden er formeel nog voor kunnen zorgen dat dit percentage geen 100 wordt. Daar lijkt het echter niet op. Wel verwacht men dat er met name aan de kant van Ziggo flink wat ontslagen zullen vallen als gevolg van de overname. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten.

Diederik Karsten van Global Liberty denkt dat met de overname echter vooral veel goeds kan ontstaan. Zo roept hij tegen de pers: ”We willen niet alleen een groter, maar ook een beter bedrijf. Efficiënter met meer innovatieve mogelijkheden ook!”

Als de overname daadwerkelijke van kracht gaat, bedient het gezamenlijke bedrijf zo’n 90% van de huishoudens. Dat komt neer op ruim 7 miljoen Nederlanders. Beleggers waren overigens niet blij met het bod van Liberty Global. De koers zakte na de berichtgeving tot € 32,08. Bijna € 2,50 lager dan het overnamebod per aandeel.

Lees hier meer over de overname.