Twitter StatistiekenAls het aan Twitter ligt komen ze binnenkort op de proppen met Twitter statistieken die inzichtelijk worden voor elke gebruiker. Dat meldt Techcrunch op zijn site. Zo hoopt Twitter zelf een nog beter in beeld te kunnen geven wat een gebruiker op zijn platform allemaal doet of zegt.

Het aantal nieuwe volgers, het aantal keren dat een tweet is toegevoegd aan favorieten, het aantal keren dat een tweet wordt geretweet, het aantal keer dat over de gebruiker wordt gesproken en het aantal keren dat een tweet wordt ge-embed zijn o.a. functies waarmee Twitter in zijn eigen testomgeving nu volop aan het experimenteren is. In die testomgeving bevinden zich een select aantal gebruikers die nu Twitters statistieken gebruiken en analyseren. Zij zorgen voor feedback ter optimalisatie van deze nieuwe feature.

Momenteel is het voor actieve Twitteraars nog niet mogelijk om statistieken van eigen berichten te meten, tenzij je aan de slag gaat met deze truc die volgens Twittermania zou moeten werken. Met name voor marketeers is deze ontwikkeling erg interessant. Het moge duidelijk zijn dat uit dergelijke statistieken interessante data over klanten en hun gedrag gelezen kan worden. Daarop kunnen weer gerichte acties uitgerold worden.

Zover is het echter nog niet. Wanneer Twitter werkelijk zijn statistieken eenvoudig openstelt is nog niet bekend.